Verbouwing, renovatie en herontwikkeling

Projecten

Bekijk een deel van ons voltooide werk

Geselecteerd werk en projecten

MMZ Properties
Het Number One gebouw op de NDSM-werf in Amsterdam

VERDUURZAMING

VERHUURGEREED-MAKING

DIRECTIEVOERING

ADVIES

Als vastgoedeigenaar wil je dat je pand maximaal rendeert. Dat geldt voor nieuwe objecten en natuurlijk ook voor bestaande locaties na een verbouwing of het vertrek van huurders. 

Ruimtes moet weer snel verhuurgereed zijn. Uitvoering en eindresultaat moeten hoogwaardig zijn. En wellicht gebruik je – waar nodig en mogelijk – het moment ook om je pand verder te verduurzamen en daarmee waardevoller te maken. 

Dit waren exact de uitdagingen waar MMZ Properties tegenaan liep toen De Persgroep begin 2020 naar een andere locatie verhuisde en het Number One gebouw op de NDSM-werf in Amsterdam zo snel mogelijk klaar moest staan voor nieuwe huurders.

Grayspace verwierf de opdracht om MMZ Proporties te adviseren en te ontzorgen bij de verbouwing. Die was nodig om Number One binnen drie maanden te verduurzamen en verhuurgereed te maken.

Previous
Next
Grayspace project Number One in Amsterdam

Het gebouw Number one

Number One op de NDSM-werf in Amsterdam stamt uit 2010. Bronsvoort Blaak Architecten ontwierp het pand, dat zij baseerden op de industriële groothandelsgebouwen uit de jaren ’50. Het gebouw heeft zeven verdiepingen met circa 40.000 vierkante meter vloeroppervlak. Op de begane grond vind je winkels en er zijn drie inpandige parkeerlagen. De locatie is uniek: de NDSM-werf aan de noordelijke IJ-oevers is een hotspot voor horeca, recreatie en creatieve ondernemingen inclusief bekende namen als MTV Networks en Red Bull.

Number One huisvestte afgelopen decennium onder meer het hoofdkantoor van de Hema en De Persgroep. In 2015 kocht MMZ Properties het pand, dat zo’n beetje alles mee heeft: schitterende architectuur, een inspirerende omgeving en prachtige zichtlocatie met uitzicht over het IJ.

Locatie:
NDSM-terrein Amsterdam Noord

Oppervlakte:
25.000m2 kantoor,
1.200m2 atrium,
2.500m2 winkels
12.000m2 parkeergarage voor 434 parkeerplekken

verduurzaamd en verhuurgereed binnen  3 maanden

MMZ Properties en Grayspace werken al lang en prettig samen. We waren dan ook verheugd dat we onze kennis en ervaring als directievoerders en asset managers voor hen konden inzetten op dit mooie project.

Hoewel het gebouw nog relatief nieuw en in zeer goede staat is, blijkt er toch altijd werk aan de winkel als een huurder na jaren intensief gebruik, herinrichten en verbouwen het pand verlaat. MMZ Properties wilde de ruimtes uiteraard zo snel mogelijk gereed hebben voor de nieuwe huurders.  

Binnen drie maanden zijn vijf van de zeven verdiepingen gestript en zijn alle vloeren, wanden en plafonds vervangen. Alle verlichting is door LED vervangen en hierop hebben we een uitzonderlijke garantie van 10 jaar bedongen.

Met deze verduurzaming is Number One van Label A naar Label A+ gestegen en verhoogt MMZ Properties de waarde van het pand. Bovendien zijn alle bestaande installaties en regeltechniek zijn verbeterd.

Uiteindelijk hebben we in samenwerking met diverse partners alle betrokken verdiepingen volledig casco en verhuur-gereed opgeleverd. Onze opdrachtgever is zeer tevreden over het eindresultaat. En de kers op de taart: het hele project is ruim binnen budget en planning afgerond.

Met deze nieuwe ‘nul-situatie’ is MMZ Properties helemaal klaar om nieuwe huurders in Number One te verwelkomen.

Grayspace project Number One in Amsterdam

Meer werk en projecten

Previous
Next

Adres

Industrieweg 75
1115 AD Amsterdam Duivendrecht
Nederland

Borsbeeksebrug 34
2600 Antwerpen
België

Industrieweg 75
1115 AD Amsterdam Duivendrecht
Nederland

Borsbeeksebrug 34
2600 Antwerpen
België

NL
EN NL
Scroll to Top